Yaylı Klemens Push-in Cage Clamp S

Yaylı bağlantının mucidi ve bu alandaki en geniş ve gelişmiş yaylı klemens ailesinin üreticisi olarak 0.08–185 mm2  arasında en güvenilir ve uzun ömürlü çözümleri sunuyoruz. 35 yılı aşkın süredir bakım ve servis gerektirmeden, değiştirilmeden kullanılmaya devam eden Cage Clamp  serisi klemenslerimiz ile kalitemiz ve garantimiz müşteri deneyimlerinin gerçek bir yansımasıdır.

HİÇ BİR ŞEY BİZİM BAĞLANTILARIMIZ KADAR GÜVENİLİR DEĞİLDİR!

SADECE EN İYİ, BU STANDARTLARDA YAPAR!

Biz en iyisini yaptığımızı söylemiyoruz sadece, uluslararası test ve sertifika kuruluşlarının raporları ile de standartların çok ötesinde ulaştığımız rakamları belgeliyoruz.

DIN ISO 9001:2000 ve  ISO 14001 in istekleri dışında, WAGO tüm denizcilik uygulama sertifikalarını da gururla sunar:: DNV, GL, ABS, LRS, BV, KRS, classNK

2003 yılından beri üretilen WAGO Topjob S klemensleri bir üst kesitte kullanılabilmektedir. Çünkü KEMA ve DEKRA tarafından yapılan testlerde TOPJOB S tüm IEC 60947-7-1 gereksinimlerini karşıladığı gibi topraklama klemensleri de IEC 60 947-7-2 gereksinimlerini fazlasıyla karşılar. Örneğin; 2002 serisinin üzerinde 2,5mm2/ 24A basılı olmasına karşın klemens aynı zamanda 4mm2 ve 32A için tam olarak onaylıdır. Bunu sağlayan paslanmaz çelik ve bakır baradan oluşan mükemmel iletkenlik katsayısı sonucunda klemensin ısınmaması ve hiç bir vibrasyon altında bu ısıl değerin IEC nin talep ettiği değerleri aşmamasıdır. Bu konuda tüm seride onaylı olan WAGO ilgili test dökümanlarını doğrudan beyan etmektedir. Klemens üzerinde yazan değerler ise yüksüklü kullanım durumunda yüksüklü girebilecek maksimum kesit ve bu yüksük ve ilgili kesitteki kablo üzerinden çekilebilecek maksimum akımdır. WAGO klemenslerinde paslanmaz çelik kullanmaktadır. Bu ürünlerimize doğru bağlantı yapılması durumunda 35 yıl garanti vermemiz anlamına gelir. Bu süre 35 yıl önce Almanya’ da trenlere takılmış olan klemenslerimizin test labaratuvarlarında yeniden teste tutulması ve tüm testlerden tam not alması ile bir kez daha ispatlanmıştır. Yani ürünlerimizde  kullandığımız yay hiç bir şekilde metal yorgunluğu yaşamamaktadır.

Push-in Cage Clamp teknolojisi ile üretilen Topjob S serisi tüm kablo tiplerinin kullanımına uygun olmakla birlikte tek damarlı ve yüksüklü iletkenlerin kullanımı durumunda el aleti gerektirmeden tıpkı WAGO buat klemensi gibi iterek sokmaya imkan sağlar. Yine benzer şekilde yüksüksüz çok damarlı iletkenlerin saçaklanmasına mani olacak konik yapısı ile de hem yüksük maliyetinden hem yüksük işçiliğinden tasarruf ettiği gibi özellikle uzak doğu kökenli ve malzeme kalitesi konusunda net olmayan yüksüklerin yaratabileceği sorunlardan sizi uzak tutar. Özellikle de gerilim düşümünü azaltacağı için klemens ve kablolardaki ısınmanın da önüne geçilir. (Yüksük kullanımı her şeyden önce MTBF hesaplamasına ters bir üründür. Çünkü MTBF hesabında her bir ekstra ürün kullanımı ürünün güvenilirliğini azaltan negatif bir etkendir. Bunu tüm mühendislerin dikkatine sunarız.) Topjob S serisi gerilim düşümü konusunda o kadar iddialıdır ki başka markalarda olduğu gibi termokupl uygulamalarında özel bir klemens ihtiyacı gerektirmez ve bu sensörlerin doğrudan Topjob S serisinde kullanımına imkan sağlar ve test raporları ile de bunu ispatlar.

Yine butonlu klemens yapılarında her iki elinde kullanımını zorunlu kılan çalışma şekli Topjob S serisinde kesinlikle yoktur. Tornavidayı açma yuvasına sokup bırakabilir ve o esnada kabloyu hazırlayarak yerine takabilirsiniz.

Köprüleme konusunda da bir o kadar farklıdır Topjob S serisi. Sonsuz köprü ile yan yana istediğiniz kadar köprüleme yapabilirsiniz. Yada kablo köprüler ile aradaki 10 klemensi atlayarak diğer klemensin köprü yuvasına giriş yapabilirsiniz. Tabii ki en önemli konuların başında 120°C sıcaklıkta da köprüleme tam olarak fonksiyoneldir. Topjob S köprülerinin rakip ürünlerden en önemli farkı formları asla bozulmaz çünkü akım barasına girişi ve sıkışması ek bir yay ile yapılır ve diğer ürünlerde böyle bir özellik görülmez. Ayrıca köprü yuvasına  aşağıda görülen konnektör takılabilir ve böylece adetli işlerde test işlemleri için sürekli tak çıkar yapmak zorunda kalınmaz. Yine kablodan prob ya da doğrudan prob  takılabilen aparatlar ile her türlü test ve ölçüm işlemi basite indirgenirken güvenlik en üst düzeydedir.

Yüksek frekans yani vibrasyon altında sağladığımız güvenlik sebebi ile tren sektörünün lider markası olan WAGO bu haklılığını 250Hz salınıma kadar olan testlerde kabul edilebilir gerilim düşümü olan 3.2mV un çok daha altında(yaklaşık 2mVseviyesinde) bir değer sağlıyarak farklılığını ispatlamaktadır.

IEC 60947-7-1/EN 60947-7-1/VDE 0611-1 normlarına göre verilen değerlerde bir üreticinin kesit değerini belirtebilmesi için geçerli kural aşağıdaki tabloda tüm ayrıntısı ile verilmiştir. Bu tablodan anlaşılması gereken 2,5mm2 olduğu söylenen bir ray klemensin 24A de çalışırken 45 Kelvin’ den az ısınması gerekliliğidir. WAGO Topjob S serisinde 2002 serisinde 2002-1201 kodlu klemens üzerinde yazan 2,5mm2 / 24A değerine rağmen 4mm2 ve 32A için onaylıdır. Çünkü 4mm2/32A bağlantıda ısınma sadece 34-42 Kelvin arasındadır.

IEC 60947-7-1’e göre test raporundan görüntü

Ray klemensler için bir önemli kriter de alev almaya karşı ya da alev aldıktan sonra sönmeye karşı göstereceği davranış karakteristiğini belirleyen UL 94 e göre hangi sınıfta olduğudur. WAGO burada 960oC değer ile V0 sınıfında en üst seviyededir. Bu testte amaç 960oC’ den önce klemensin alev almaması ve alev kaynağı çekildiğinde de 10 sn içerisinde yanmanın durması ve bu andan itibaren plastikte bir damlama olmamasıdır. Kaldı ki ilk anda alev varken bile damlama olsa dahi damlayan plastiğin test düzeneğinin altına konan ipek kağıdı tutuşturmaması testin bir diğer önemli adımıdır.

Topjob S serisi tüm bu mekaniki ve elektriksel özelliklerinin yanısıra etiketleme özellikleri ile de kullanıcı dostu olmaya devam eder. Tren standartlarında ki vibrasyona dayanıklı olarak geliştirilen şerit etiketleme ile bu sahada bir devrim yaratan WAGO, grup etiketine olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldıracak 2, 3 ve hatta 4 sıralı yazımı mümkün kılmıştır. Grup etiketinin kalkması

  • Maliyet tasarrufu sağlar,
  • İşçiliği azaltır,
  • Ray klemens dizisinde ciddi bir yer avantajı sağlar,
  • Lojistik anlamda sizi bir fazla ürün stoğundan kurtarır.

Burada şerit etiket ile her türlü kodlama ile yazılar yazabileceğiniz gibi motor, pompa adı gibi detayları ve hatta firma logosu, ya da elektriksel işaret gibi tanımlamalara kadar çok farklı baskıları alabilirsiniz. Özel bir materyalden yapılan şerit etiket UV gibi etkilerden dolayı form değiştirmez.

Yüksek akım klemensi, raylı taşıma ve gemi inşa sektörleri dahil en zorlu gereklilikleri karşılar ve en ağır yükler altında bile titreşime, sıcağa ve soğuğa dayanıklıdır.

Farklı kullanım avantajları 0,08mm2 den 185mm2 ye kadar tamamen yaylı ve vibrasyondan etkilenmeyecek ölçüde dizayn edilen WAGO yaylı klemenste rakipsiz olduğunu 185mm2, 353A, 1500VDC de hem ray hem de şase montajlı ürünleri ile bir kez daha ispat etmiştir. Bu seride 35, 70, 95 ve 185mm2 kesitte ürünler yer almaktadır. Bu ürünler yine şerit etiket ile etiketlenebilmekte ve tamamen yüksüksüz bağlantıya imkan sağlarken 185mm2 bir kablonun bağlantı süresi sadece 5sn dir. Bu seri özellikle yüksek akımlı drive/sürücü uygulamalarında, yüksek akım/harmonik etkileri nedeniyle, vidalı bağlantılarda meydana gelen gevşeme sorunlarında yıllardır en önemli çözüm anahtarıdır.

Tobjob S serisinde ki bir yeni teknoloji ise sensör klemenslerinde sunulmaktadır.  Bir klemens formunda iki sensör bağlantısı sunularak gereksiz köprüleme ihtiyacı ortadan kaldırılmış sadece sinyal seviyesinde ayrık bağlantılar sunulmaktadır.

Yine bina kat panolarının en büyük sorunlarından biri olan katlı klemens kullanımında da WAGO ürün ailesinin geniş seçim kriterleri ve Push-in özelliği ön plana çıkar. 3 katlı linye klemensinde(faz+nötr-toprak) 4 ve 6mm2 de çözüm sunabilmektedir.

Özellikle bu tür projelerde proje ekibimiz ile sahada çözümler sunarak mevcut projelerde revizyon yapılması ve daha kolay, ekonomik ve mühendislik alt yapısında yalınlaştırılmış çözümler konusunda çok iddialıyız.

 

Şu ana kadar pek çok hastahane projesinde proje desteği verilerek yalınlaştırılmış çözümlerden biri ekte ilginize sunulmuştur. Dolayısı ile sadece ürün satmıyor otomasyon proje hizmetleri yanında tesisat proje hizmeti de sunuyoruz.

 

Dolayısı ile Topjob S serisi

  • Tüm iletken tipleri için uygundur
  • Yüksüksüz kullanmak için tasarlanmıştır
  •  Son derece geniş köprüleme özelliği
  • En hızlı ve kapsamlı etiketleme
  • En geniş ürün gamı

ile tüm mühendislik çözümlerine uygundur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here