WINSTA Kullanmak İçin 8 Neden

[highlight style=”cyan”] WINSTA [/highlight] bina otomasyon sistemlerinden, raylı taşımacılık sistemlerine kadar oldukça geniş bir ölçekde kullanılabiliyor. Peki WINSTA’yı rakiplerinden ayıran özellikleri neler? Sizler için 8 madde de derledik.

1- CAGE CLAMP®S  Teknolojisine Sahip Olması

Bağlantı Konnektörü

WINSTA, tamamen vidasız CAGE CLAMP®S kablo bağlantı teknolojisine ek olarak, çok farklı çözüm talepleri için geliştirilmiş ürün ve aksesuar serisi, sistem tasarımı değişse de kolay faz değişimine ve fazlarda eşit yük dağılımına imkan veren yapısı sayesinde son derece esnek çözümler sunar. Yanlış bağlantıya karşı %100 korumalı, sabit ve değişken kodlama yapılabilen ve dokunmaya karşı korumalı tasarımı sayesinde WINSTA, müşteri ihtiyaçlarına göre özel üretilen çözümleriyle ön plana çıkmaktadır.

2-WINSTA Dağıtım Kutuları

WINSTA dağıtım kutusu ile uygulama yapıldığında kutu tesisatı hazır ve kapalı olarak teslim edildiği için montaj ekiplerine sadece sahadan gelen ve  giden kabloların konektörlere vidasız ve yüksüksüz  şekilde bağlantısını yapmak ve bu konektörleri de kutuya yine %100 hatasız bir şekilde takarak klasik pano montajı ile bütün montajı bitirmek kalmaktadır. Bu süreç montaj süresini de büyük ölçüde azaltır.

3-Dağıtım Konektörleri olarak Kullanımı

Diğer bir uygulama örneğinde 25 Amper’e kadar tesisatlarda bus-bar ile yapılacak dağıtım yerine malzeme maliyetini yaklaşık yarı yarıya, işçiliği ise %70’lere varan oranlarda azaltan WINSTA dağıtım konektörlerinin kullanılmasıdır. Burada özel ve pahalı bakır baralarla, vida ve somunlarla yapılacak bağlantı yerine piyasada yaygın ve ucuz olarak bulunan standart ince çok-telli kablolarla ve vidasız bağlantılı konektörlerle çok hızlı, hatasız ve istenen normlara uygun sağlıklı bir bağlantı yapılarak tesisat tamamlanmış olacaktır.

4- Aydınlatma Armatürlerinde Kullanımı

Diğer bir uygulama örneği de özellikle ve ağırlıklı olarak aydınlatma armatürlerinde gömme (ankastre) tip konektör kullanımıdır. Bu şekilde imalatçı armatürü doğrudan montaja hazır halde sevk edebilecek böylece montaj esnasında özellikle yüksek tavanlı (hava alanı, alışveriş merkezi vb.) yerlerde, zor ve tehlikeli çalışma koşulları altında armatürlerin kapaklarının açılması, kabloların vidalanması, tekrar kapağın kapatılması gibi bir zorlukla mücadele edilmesi mecburiyeti ve aynı zamanda bu işlemlerle uğraşırken armatürün düşürülerek zarar görmesi ve bunun da imalatçıya montaj firesi olarak yansıtılması ihtimali de tamamen ortadan kalkmaktadır. Bu sebeplerle imalatçı açısından armatür maliyetinde dikkate değer bir artış olmaksızın, tesisat ve montajı yapan firma açısından montaj süresini ve işçiliğini azaltmaktadır. İşletmeci açısından da konektörler üzerinde her bir kutup için çift bağlantı noktası özelliği sayesinde aynı konektör üzerinde giriş çıkış yapılabilmesi avantajıyla enerjiyi kesmeden arızalı armatürlerin çok hızlı bir şekilde değiştirilebilmesi mümkün olmaktadır.

5- DALI Otomasyonda Kullanımı

Yine bina aydınlatma otomasyonu uygulamalarından biri olan DALI ile yapılan otomasyonlarda DALI hatlarının kolay ve ekonomik montajı için geliştirilmiş olan ürün çözümleri WINSTA serisinin ayrı bir özelliğidir.

Balast Değişimi
DALI kablolamasını WINSTA sistemiyle hatasız ve hızlı bir şekilde yapmak mümkündür.

6-Döşeme Altı Tesisat Kullanımı

DALI Otomasyon

Özellikle döşeme altı tesisatlarda dağıtım prizlerinin esnek bir şekilde monte edilebilir olması montajda ve daha sonrasında kullanımda büyük avantajları beraberinde getirir. Bunu hem hazır ankastre kutular ile yapabilmek mümkün olduğu gibi doğrudan Winsta kutuları ve seyyar prizler ile çok makul rakamlara çözmek hemde hızlı ve esnek bir şekilde çözmek mümkündür.

 

7- İstenildiği An Faz Değişiminin Sağlanması

Bu konektörlerle beslenmek istenen çıkış, konektör üstünde yer alan seçim kolu istenen faza getirilerek aşağı bastırılır. Böylece istendiği anda faz değişimi de gerçekleştirilebilir.

Elektrik Malzemesi

8- EnOcean İle Entegre Çalışması

Diğer bir uygulama alanı ise ENOCEAN ile Winsta’nın entegre olarak çalıştığı ve otomasyon sistemi üzerinden kablosuz uygulama imkanı sağlayan 4 röleli kontrol kutularıdır. Bu kutular ile kontrol kablosu çekmeden on/off lamba kontrolü ya da benzer uygulamaları yapmak mümkündür.

PCB Klemens

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here