Tüm Kablo Tipleri için Bağlantı Konnektörü

WAGO’nun 221 Serisi buat klemensi tüm kablo tipleri için kompakt bağlantı konektörü bir önceki versiyonundan %40 daha fazla yer tasarrufu sağlıyor.

Elektrik tesisatında her milimetrenin önemi vardır. Özellikle bina otomasyonunda, elektrikli perdeler, kapı ve giriş kontrolörleri, intercom, hoparlör veya aydınlatma gibi gittikçe daha fazla fonksiyonun entegrasyonu, önemli hale gelmektedir. Bu durum, gereken kablolamayı arttırırken, aynı zamanda kullanılabilir alanı azaltmakta ve diğer taraftan ayrı dağıtım kutuları gittikçe daha az kullanılmaktadır. Bunun yerine elektrik bağlantıları, kablolama alanı en fazla yarısı kadar olan cihaz bağlantı kutuları (buat kutuları) içinde yapılmaktadır.

WAGO 221 Serisi Buat Klemensi
WAGO 221 Serisi daha hızlı daha basit daha güvenilir.

%40 Daha küçük | Yeni 221

Yeni 221 serisi kompakt konektör ailesi ile WAGO, elektrik tesisatçılarına tek-damarlı, çok-damarlı ve ince çok-telli gibi en çok kullanılan kablo tipleri için daha hızlı, daha basit, daha güvenilir ve daha güvenli bir tesisat uygulamasının yolunu açıyor.  Daha önceki denenmiş ve test edilmiş selefine göre (222 serisi), bu yeni konektör küçültülmüş ölçülerinden dolayı %40 daha az yer kaplar. Bu ise en küçük, erişilmesi en zor tesisat alanlarında bile bağlantı yapılabilmesini mümkün kılar. İzin verilen 32 A nominal akım ve 450 V nominal gerilim ile, 221 serisi 230 V / 400 V güç sistemlerinde kullanıma çok uygundur.

WAGO Buat Klemens
%40 oranında küçültülmüş boyutlar alandan ciddi tasarruf sağlar.

Konektörün şeffaf muhafazası, artık kablolar yeterince içeri itilmediğinde veya izolesi uygun uzunluktan daha fazla soyulduğunda açık bir şekilde görülebilmesine imkan veriyor. Aynı zamanda, konik ağızlı iletken giriş yuvası iletkenin sıkıştırma noktasına doğru bir şekilde kılavuzlanmasını temin eder. Biri kablo giriş tarafında ve diğeri bunun karşısında, kolay erişilebilir iki test yuvası, montaj yapılmış olsa bile kolay test koşulları sağlar. Açma kolları da artık, dikkate değer şekilde daha az kuvvetle açılmaktadır.

221 serisi 2, 3, ve 5 kablolu konnektörler olarak sunulmaktadır. 0.14 ile 4 mm2 (AWG 26–12) arası ince çok telli iletkenler ile 0.2 – 4 mm2 (AWG 24–12) arası tek damarlı ve çokdamarlı iletkenleri emniyetli bir şekilde birleştirebilir. Bu özellikle farklı tipte ve farklı kablo kesitlerinin bir arada kullanıldığı durumlarda, oldukça geniş bir uygulama çeşitliliğini karşılamaktadır. Bina otomasyonundaki tipik uygulamalar aydınlatmanın, perde motorlarının bağlantısı ve intercom sistemlerinin ve kapı ve geçiş kontrol sistemlerinin kablolamasını içerir. Diğer şeylerin yanında, 221 konnektör endüstriyel uygulamalarda motor ve pompaların kablolaması için de çok uygundur.

ENEC, UL, PSE/JET, CQC, GOST-R gibi onaylarla, yeni kompakt konnektörler dünyanın her yerinde kullanıma en başından itibaren hazırdır. 105°C’lik sürekli çalışma sıcaklığı sayesinde, 221 serisi aydınlatma sistemleri gibi uygulamalarda kullanımı da mümkün kılarak 60°C’ye kadar ortam sıcaklıklarında kullanıma mükemmel bir şekilde uygundur.